Kløversti

Det har været på tale, at der skulle føres en Kløversti igennem Sigerslev mose.

Bestyrelsen kom på arbejde i den forbindelse, da flere borgere i Sigerslev og bestyrelsen gav udtryk for stor utilfredshed over denne beslutning bl.a. pga. privatlivets fred. Flere har “åbne” haver, der har direkte forbindelse til stierne omkring Sigerslev mose, og da en Kløversti også ville give anledning til bl.a. cykelsport(mountainbike), motionsløb m.v.

Først henvendte Bestyrelsen sig til Moselauget, da Moselauget egentligt burde gå forrest, men her var der absolut ingen hjælp at hente (der var jo taget en beslutning), derefter tog Bestyrelsen kontakt til kommunen, som velvilligt lyttede til Borgernes bekymring. Kommunen var så samarbejdsvenlige at de tog klagerne til efterretning og behandlede sagen seriøst.

Bestyrelsen blev kontaktet af kommunen, og i fællesskab fandt vi en løsning på ruten, som Kløverstien skulle følge. Ruten igennem Sigerslev bliver fra Store Heddinge ad Sigerslevvej, Byenden, Sørensvej og så tilbage ad Trommeslagervej mod Store Heddinge.

På vejen vil der være “rastepladser” Sigerslev Gadekær og Vandværkets gadekær, her bliver der opsat plancher, der fortæller lidt om Sigerslev By, natur- og dyre liv omkring mosen.

Vi i Bestyrelsen og de borgere vi har talt med, er rigtig glade for den løsning, der nu er fundet på Kløverstien, en meget STOR tak for samarbejdet med Kommunen.

Kommunen oplyste samtidig, at hvis Sigerslev Borgere i fremtiden skulle have utilfredshed eller klage over en beslutning, som Moselauget måtte have truffet, så skulle vi ikke holde os tilbage, hvis Moselauget ikke ville i dialog, men komme til Kommunen, da de er øverste myndighed.

Venlig hilsen Bestyrelsen.

Sigerslev Borger- og Grundejerforening

 

1 thought on “Kløversti

 1. Mosemanden

  ”Mennesker og mosevæsner”

  Det er så stille og fredfyldt at vandre fornøjeligt rundt i mosen og lytte til fugle og dyr og naturens andre gode lyde. Buskenes sagte knirken og sivenes lette hviskende hvislen i vinden, minder os om den trygge tid i moders liv før fødslen, og sammen med tystheden og roen bringer det lise til krop og sjæl. Men på sådan en stille for sind og legeme velgørende vandrig, kan man måske også fornemme mosens væsner omkring sig, og måske kan man endda være så heldig, eller måske snarere uheldig, at støde på nogle af dem. Bæsterne er svære at få øje på, men man fornemmer, når de er i nærheden. I det mindste har mange set antydninger af mosekonens aktive liv, når der ligger en let tåge hen over moselandskabet, der bevidner om, at hun er i gang med brygningen.

  Gamle slotte, herregåde og den slags spændende steder har deres interessante spøgelser, som historieformidlerne som kuriosum bruger til at fastholde lytternes interesse. På samme måde har mosen sine lumske væsner, som naturformidlere kan bruge som indslag i deres interessante fortællinger. I bogen ”Mennesker og mosevæsner” ISBN 978-87-7237-215-0, som udkom her for nylig, fortælles myter om disse skabninger. Mystiske væsner har til alle tider fascineret menneskeheden og gjort os nysgerrige, men også utrygge og ængstelige. Mosens væsner er bestemt ikke nogen undtagelse. I bogen fortælles om: mosekonen, lygtemænd, sumpmanden, mosehekse, mosetrolde, søuhyrer/monsterål, kummermanden, moserøvere, mosens troldmænd og -kvinder, elverkongen, hans elverpiger og deres ammer, ‘slattenpatterne’ og sågar om nissens venskab med mosetrolden og meget mere. Der fortælles om væsnernes mange intriger med mennesker, men også om finurlige alliancer, når de to parter har fælles interesser.

  Herunder links til nogle net-boghandler, hvor du kan se lidt mere om handlingen i bogen. Klik på et link, og du kommer ind på en side med lidt mere information om handlingen.

  https://www.pricerunner.dk/pl/802-3200016346/Boeger/Mennesker-og-mosevaesner-Sammenlign-

  (NB! – Hvis du er lidt nervøs for at åbne et link, kan du selvfølgelig også på normal vis gå direkte ind på en net-boghandels hjemmeside og indtaste bogens titel i søgefeltet, så kommer du ind i lidt information om bogen).

  Du ønskes alt godt fremover!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *